چوب گردو
چوب گردو
چوب گردو
چوب یکی از ابتداییترین و مهمترین موادی است که به خاطر ویژگیهای منحصر به فردش، انسان از آن برای ساخت وسایل مختلف استفاده میکند. در بین انواع چوب، چوب درخت گردو که از بهترین انواع چوب به شمار میآید، از خانواده راشسانان است و بیشتر در چین، ژاپن، فرانسه، آمریکا و ایران کشت میشود. این نوع چوب به دلیل مقاومت، بافت بالا و رنگ زیبا و جذابش در ساخت وسایل مختلف مانند ظروف آشپزی و پذیرایی، مبلمان، نمای ساختمان، پارکت و کفپوش، و ... کاربرد دارد. به همین دلیل ظروف چوبی که نیاز به مقاومت بالا، بازسازی یا جابجایی دارند، اغلب از چوب گردو ساخته میشوند.
انواع چوب گردو:
بالغ بر ۱۲ گونه چوب گردو در دنیا شناسایی شده است که چوب گردو انگلیسی (سیاه و سفید) از بهترین انواع آن محسوب میشود. انواع چوب گردو در طیفهای رنگی مختلفی از جمله قهوهای متمایل به بنفش، قهوهای روشن، قهوهای متمایل به قرمز و خاکستری یافت میشود. همچنین گونهای از چوب گردو بومی آمریکای شمالی به رنگ قهوهای تیره وجود دارد.
چرا چوب گردو؟
چوب گردو به دلیل زیبایی و استحکامش علاوه بر طراحی داخلی و ساخت و ساز، در ساخت ظروف نیز کاربرد دارد. این چوب زمانی که جلا داده شود، مقاومتر شده و زیبایی خود را بیشتر نمایان میکند. برای جلا دادن چوب گردو از موم زنبور عسل، روغن بزرک، روغن گردو، روغن خوراکی (زیتون، آفتابگردان، کنجد)، روغن تانگ (درخت چینی تانگ)، و شلاک استفاده میشود تا زیبایی ظروف چوبی نمایان شود. به خاطر این ویژگیها، چوب گردو بسیار مناسب برای ظروف پذیرایی و آشپزی است. توجه داشته باشید که ظروفی که با چوب مصنوعی ساخته شده باشند، برای مصارف پذیرایی و آشپزی مناسب نیستند.
ویژگیهای چوب گردو:
- چوب گردو نسبت به سایر چوبها عمر بیشتری دارد.
- گرهها و نقشهای زیبایی دارد.
- در برابر رطوبت مقاوم است و در آب ریش ریش نمیشود.
- در برابر ساییدگی و خراش مقاوم است.
- قابلیت چسب پذیری بالایی دارد.
- قابلیت جلاپذیری بالایی دارد و پس از سنباده کاری بسیار صاف و زیبا میشود.
راههای تشخیص ظروف چوبی اصل از ظروف تقلبی:
بافت ظروف چوبی اصل ناهمگون است و اگر رنگ ظروف مات و کدر باشد یا وزن زیادی داشته باشد، ممکن است تقلبی باشند.
نحوه استفاده از ظروف چوبی:
ظروف چوبی خود را به دور از گرد و خاک نگهدارید و از روی هم چیدن آنها خودداری کنید. شستوشو با اسفنج نرم و مواد شوینده ملایم توصیه میشود و از قرار دادن آنها در مایکروویو و ماشین ظرفشویی پرهیز کنید.
روغنکاری ظروف چوبی:
با یک پارچه تمیز و نرم مقداری روغن مناسب بر روی سطح ظروف چوبی خود بمالید و پس از چند ساعت تا چند روز ظروف را کنار بگذارید تا روغن به طور کامل جذب شود.